Wilson verrast Lewis op World Grand Prix, Wattimena kansloos tegen Wright

Darter James Wilson heeft op de World Grand Prix voor een verrassing gezorgd. Het dodelijke koekje was in vijf sets te sterk voor Adrian Lewis en plaatste zich zo voor de kwartfinales.

Lewis begon ietwat dramatisch aan de wedstrijd op het double in, double out-toernooi: de eerste veertien pijlen gingen allemaal mis en dus stond Wilson al op lang en breed op een finish toen Lewis eindelijk aan zijn leg kon beginnen. Dat werd dus een kansloos verhaal en Wilson won vervolgens ook de eerste set. 

In set twee liet Lethal Biscuit een uitermate fraai staaltje finishen zien: eerst gooide hij 150 uit, vervolgens finishte hij 125 met bullseye-bull-bullseye. Via onder meer een 56-finish kwam Lewis toch terug en hij won de set. De twee volgende sets werden verdeeld en in de vijfde set was het Wilson die met een feilloze 80-finish de boel uit wist te gooien: 3-2.

Mensur Suljovic opende de avond eerder al door gehakt te maken van Ian White, die slechts één leg won en met 3-0 onderuit ging. Een vrij matig gooiende Jermaine Wattimena was kansloos tegen Peter Wright: de Nederlander won twee legs en liet negen pijlen op een dubbel liggen. De immer sympathieke veteraan Steve Beaton maakte het Gerwyn Price zo nu en dan wat lastig, maar The Bronzed Adonis ging met 3-1 onderuit.

De wedstrijd van de avond: James Wilson - Adrian Lewis (Bron: PDC)
De wedstrijd van de avond: James Wilson - Adrian Lewis (Bron: PDC)