17-jarige van scooter geschoten

Dinsdagochtend 2 oktober werd een 17–jarige scooterrijder uit Yerseke op de Kapelseweg geraakt door een schot hagel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen. Het slachtoffer reed tussen 09.00 en 09.15 uur met zijn scooter vanaf Kapelle over het fietspad langs de N670 richting Kloetinge. Toen hij de Monnikendijk wilde oversteken naar de Kapelseweg hoorde hij vijf knallen.

Twee fietsende meisjes hoorden het ook en gaven een harde gil. Van schrik viel de jongen met zijn scooter om. Hij voelde pijn aan zijn benen en een beetje verbaasd pakte hij zijn scooter weer op en vervolgde zijn weg naar school. Eenmaal op school bekeek de jongen zijn pijnlijke benen. Toen zag hij aan de binnenkant van zijn benen ronde plekken. Ook op zijn scooter, zijn helm en in het zadel zaten ronde plekjes van een paar millimeter.

De huisarts die zijn benen heeft bekeken bevestigt het vermoeden dat hij vermoedelijk door een schot hagel is geraakt. Daarnaast zijn door de val, de scooter, de helm en de jas van het slachtoffer beschadigd. De jongen heeft aangifte gedaan bij de politie.

Hoek van de inslag
Agenten hebben de plek van het incident onderzocht. Op verkeersborden en de palen waren recente schade van hagelinslagen te zien. Aan de hoek van de inslagen valt op te maken dat er vanaf een veld langs de N670 is geschoten. Zeer aannemelijk is dat het schot vanuit de aan overzijde gelegen boomgaard gelost is.

De politie is op zoek naar mensen die soortgelijke ervaringen hebben gehad op het fietspad langs de N670. Ook willen zij graag spreken met mensen die het incident, waarbij het slachtoffer betrokken is geweest, hebben gezien. Met name vragen zij de twee fietsende meisjes om zich te melden bij de politie. Misschien kunnen zij verder helpen met het onderzoek. Contact opnemen kan via de gebruikelijke wegen: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via WhatsApp is de politie bereikbaar. Ook kan het formulier op de website van de politie worden ingevuld.