Man door het lint na verkeerscontrole

Vanmorgen is een 30-jarige man op de Bosschaartsweg in Middelburg aangehouden nadat hij na een controle totaal door het lint ging. Een motoragent zag op de Bosschaartsweg een bestelbus rijden welke in slechte staat verkeerde.

Toen het voertuig bij een tankstation parkeerde, besloot de agent de bestuurder aan een algemene controle te onderwerpen. Daarvoor ging hij met zijn motor achter de bus staan. Na een bevraging in het politiesysteem bleek dat het voertuig onverzekerd rondreed. De bestuurder reageerde direct recalcitrant maar liet de agent toch zijn werk doen.

Negeren bevel
Na de controle stapte de verdachte in zijn bus en wilde achteruit wegrijden. Omdat hij geen goed zicht had op de weg achter hem en de politiemotor nog achter zijn bus stond, sommeerde de agent hem om vooruit weg te rijden. De man negeerde het bevel en reed toch achteruit en raakte de motor. In plaats van te stoppen, gaf hij nogmaals gas en reed achteruit het fietspad op. Vervolgens stopte hij waarop hij werd aangehouden voor onder andere poging tot vernieling.

Onder invloed drugs
Inmiddels was ter versterking een politie-eenheid gearriveerd om de man naar een politiecellencomplex te vervoeren. Toen ging hij helemaal los met vloeken, tieren en bedreigen. Hetzelfde lot ondergingen de twee arrestantenmedewerkers die hem naar zijn cel brachten. Volgens de politie is drugsgebruik mogelijk de oorzaak van zijn buitensporige agressieve gedrag.