Walscheid de snelste in Münsterland Giro

Max Walscheid heeft de Münsterland Giro op zijn naam geschreven. In de dertiende editie van de Duitse eendagswedstrijd was de Duitser van Sunweb na 211 kilometer in Münster de snelste in een massasprint, voor John Degenkolb en Nils Politt.

Dankzij de zijwind brak het peloton onderweg in verschillende stukken. Uiteindelijk ontstond er een groep van een dertig renners die voor de zege gingen strijden in Duitse wedstrijd. Op veertien kilometer van de streep zag Elmar Reinders zijn kans. De 26-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij trok ten aanval en fietste een maximale voorsprong van vijftien seconden bij elkaar, maar met nog vier kilometer te gaan werd hij ingerekend door de groep van dertig.

Ook Oscar Riesebeek probeerde het even, maar BORA-hansgrohe had alles onder controle voor hun sprintkopman Pascal Ackermann, maar hij kwam niet verder dan een vijfde plaats. De zege ging naar Walscheid, voor Degenkolb en Politt. André Greipel werd vierde en zo bestond de top vijf uit Duitse renners.