Almere City wil samenwerking met AS Roma intensiveren

Almere City heeft op dit moment twee Italiaanse huurspelers van AS Roma in de gelederen en het plan is om die samenwerking verder te intensiveren.

Dat vertelt trainer Michele Santoni in gesprek met Voetbal International. De Nederlandse Italiaan geeft aan dat het de bedoeling is dat er in de toekomst meer spelers gehuurd kunnen worden vanuit het Stadio Olympico. Nu zijn dat Edoardo Soleri en Moustapha Seck.

“Ik heb dagelijks contact met AS Roma en ze zijn heel tevreden. In de Serie B heb je geen clubs met werkomstandigheden zoals wij die hebben”, aldus de 38-jarige oefenmeester. “Het is niet zo dat er contracten zijn getekend. Maar de insteek is dat er vaker spelers van AS Roma deze kant opkomen. Frederico Balzaretti, de assistent van technisch directeur Monchi, is al op werkbezoek geweest in Almere. Hij was onder de indruk van onze infrastructuur. Van de trainingsaccommodatie tot de technische hulpmiddelen."

Santoni werkte in het verleden voor verschillende Italiaanse clubs en staat nu voor het eerst op eigen benen in de Keuken Kampioen Divisie. In Almere profiteert men nu van zijn netwerk. “Soleri kende ik als tegenstander uit mijn tijd in Italië. Seck kende ik persoonlijk van Lazio. Hij werd destijds uit de A-selectie gezet en teruggeplaatst naar de hoogste jeugdploeg, omdat hij zijn contract niet verlengde. We hadden meteen een goede band.”

De trainer zei hem dat het Nederlandse voetbal hem goed zou passen en die boodschap is blijven hangen. "Deze zomer belde ik Moustapha en hij sprong bij wijze van spreken meteen in het vliegtuig”, aldus Santoni, die erg in zijn nopjes is met de diensten van de Italiaanse topclub. “Toen [Robert] Maaskant (technisch directeur, red.) en ik in Rome waren, hebben we Monchi een presentatie gegeven over de werkwijze en ambities van onze club. Veertig clubs wilden samenwerken met AS Roma. Ze kozen er twee, waaronder Almere City.”