Ten Hag: "We hadden kunnen en moeten winnen"

Ajax kan trots zijn op het vertoonde spel in de uitwedstrijd tegen Bayern München, maar Erik ten Hag had na afloop toch gemengde gevoelens.

Zijn ploeg kreeg namelijk de beste kansen om zelfs met drie punten weer naar huis te gaan. "Natuurlijk ben ik aan de ene kant tevreden, maar aan de andere kant is het heel dubbel", reageerde Ten Hag op Veronica. "We hadden hier kunnen en moeten winnen. Dit is een uitstekende prestatie, op de beginfase na."

Bayern begon voor eigen publiek sterk en scoorde al na een paar minuten, maar Ajax knokte zich uitstekend terug. Via Noussair Mazraoui werd het halverwege de eerste helft 1-1 en daar bleef het uiteindelijk bij. Ten Hag: "We weten dat we talentvol zijn, maar we moeten nog rijpen. We hebben verdedigd waar nodig en bleven jagen. Waar we konden, hebben we gevoetbald en ruimtes gecreëerd. Daar had Bayern veel moeite mee."

Volgens de coach heeft het elftal als collectief uitstekend gespeeld. "Met een paar grote uitblinkers. Het is zonde dat je de 1-2 niet maakt. De tegengoal was vermijdbaar, die stap moeten we nog zetten. Over het spel ben ik heel tevreden. Je moet diep gaan in dit soort wedstrijden. Je ziet dat we kwaliteitsspelers hebben."