MLB: Rockies schakelen Cubs na extra innings uit in play-offs

In de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie MLB zijn de play-offs begonnen. Dinsdagnacht stond de eerste wedstrijd op het programma: de National League Wild Card Game in Chicago, tussen de Cubs en de Colorado Rockies.

Een wedstrijd vol scores was het niet, een homerun werd zelfs helemaal niet gescoord. De Rockies begonnen voortvarend, Nolan Arenado sloeg Charlie Blackmon in de eerste inning al over de thuisplaat: 0-1. Vervolgens werd er lang niet gescoord, omdat werpers Kyle Freeland (Rockies) en Jon Lester (Cubs) het uitstekend deden.

De Cubs kregen in de zevende inning wel een uitstekende kans om een stevige slag te slaan, maar met alle honken bezet werd Jason Heyward uitgegooid en dus bleef het bij 0-1. In de achtste inning lukte het dan eindelijk: Javier Baez sloeg de bal dwars door het midden en stelde Terrance Gore zo in staat de gelijkmakende run te scoren, waardoor Wrigley Field voor het eerst kon ontploffen.

In de innings daarna waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Pas in de dertiende inning was het weer raak: Tony Wolters sloeg Trevor Story binnen, waardoor het 1-2 werd voor de Rockies. De Cubs konden in hun laatste slagbeurt niet scoren en dus staan de Rockies in de Division Series, wat min of meer gezien kan worden als de kwartfinales op weg naar de World Series.

De New York Yankees en Oakland Athletics spelen woensdagnacht vanaf 02.00 uur (NL) om de American League Wild Card, wederom live te zien op FOX Sports.

De hoogtepunten van de National League Wild Card Game (Bron: YouTube)