Vrouwelijk talent Deegan (17) schrijft historie met zege in NASCAR-opleidingsklasse

Coureur Hailie Deegan heeft afgelopen weekeinde voor een bijzonder stukje autosportgeschiedenis gezorgd. De pas 17-jarige coureur won op de Meridian Speedway in Idaho de Idaho 208 in de K&N Pro Series West, een van de opleidingsklassen in het NASCAR-systeem.

Deegan is daarmee de eerste vrouw ooit die een race wint in de K&N Pro Series en kenners zien haar al enige tijd als de op het moment voornaamste kandidate om ook in de hogere klassen - de Truck Series, Xfinity Series en de hoofdklasse, de Cup Series - als eerste vrouw een race te winnen.

Dat kan allemaal nog wel even duren natuurlijk, maar Deegan is dan ook nog jong. In Idaho trok de tiener alles uit de kast om in de slotronde de winst te pakken: teamgenoot Cole Rouse lag op kop, maar hij kreeg in de slotronde een tikje te verwerken van zijn jonge teamgenote, die hem passeerde.

Het is overigens ook zeker niet voor het eerst dat de talentvolle Deegan hoog eindigt. Dit seizoen werden er elf races gereden en ze eindigde al twee keer als tweede, terwijl ze in het kampioenschap op de vijfde plek staat.

Deegan wint in Idaho (Bron: YouTube)