Kristoffersson weer wereldkampioen rallycross, Solberg geeft winst weg

Johan Kristoffersson heeft zich op het Circuit of the Americas in de Amerikaanse staat Texas wederom gekroond tot wereldkampioen rallycross. De 29-jarige Zweedse Volkswagen-coureur boekte alweer zijn zevende zege op rij en zijn negende in tien races dit jaar.

Met zijn prestaties in de halve finales in Austin had Kristoffersson de wereldtitel al binnen, maar hij wilde de wedstrijd natuurlijk nog wel winnen. Zijn teamgenoot Petter Solberg vertrok vanaf poleposition, voor Mattias Ekström in zijn Audi.

Al gelijk na de start doken vier van de zes coureurs de jokerronde in: Ekström, Kristoffersson, Timmy Hansen en Sebastien Loeb (beiden Peugeot), waarbij het de kersvers dubbel wereldkampioen was die er als eerste weer uit kwam.

Een ronde later kwam Solberg ook gelijk de joker in en hij kwam voor zijn teamgenoot Kristoffersson de baan weer op. Andreas Bakkerud volgde in de derde ronde en kwam de baan weer op voor Audi-teamgenoot Ekström, tevens zijn teambaas.

De race leek zo gereden, maar in de slotfase ging Solberg de fout in. Kristoffersson kon zo profiteren en dook binnendoor bij zijn teammaat, waardoor de Zweed alsnog kon winnen, voor Ekström en Bakkerud.

Het WK kent nog twee wedstrijden: Duitsland op 14 oktober en Zuid-Afrika op 25 november.

De finale in de VS (Bron: YouTube)