Basisplaats voor Van de Beek tegen Bayern München

Ajax start met Donny van de Beek in de basis tegen Bayern München. De Amsterdammers nemen het om 21.00 uur in Duitsland op tegen de Duitse rekordmeister.

De 21-jarige middenvelder start op de plek van Frenkie de Jong, die nog te veel last ondervindt van een kuitblessure. Hij zit ook niet bij de wedstrijdselectie, wat wel geldt voor jongeling Perr Schuurs. De verdediger neemt op de bank plaats, want Maximilian Wöber mag zich vanaf de start laten zien bij Ajax. De verdediger speelt centraal achterin naast Matthijs de Ligt. Nico Tagliafico en Noussair Masraoui bemannen de backposities en André Onana staat op doel.

Daley Blind start op het middenveld, waar ook Lasse Schöne en Van de Beek hun opwachting maken. Spits Klaas-Jan Huntelaar is geslachtofferd voor een tactische variant waarbij David Neres als snelle centrumspits lijkt te gaan spelen. Hakim Ziyech en Dusan Tadic starten dan vanaf de zijkanten.

Tegenstander Bayern München treedt in eigen huis aan met deze elf namen: Neuer, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Martinez, Robben, Müller, Thiago, Ribery, Lewandowski.