Slutsky: "We zitten zwaar in de problemen"

Het is volgens Leonid Slutsky 'botte pech' dat de ziekenboeg bij Vitesse overvol zit en het heeft niets te maken van de manier van trainen.

"Het zijn mechanische breuken. Breuken door botsingen of ongevallen. Daaraan is in veel gevallen niet veel te doen", vertelt Slutsky in gesprek met de Gelderlander. De Russische trainer erkent dat Vitesse een zware voorbereiding had, maar dat had met de Europa League te maken.

"Natuurlijk is er ontzettend hard gewerkt. Dat hoort bij topsport. Iedereen moet topfit worden. We hebben in de zomer al volop rekening gehouden met belasting. Met intensiteit van trainen en wedstrijden spelen. Die was op het individu toegesneden. Maar een voorbereiding is altijd pittig. Natuurlijk is er ontzettend hard gewerkt. Dat hoort bij topsport. Iedereen moet topfit worden."

Tim Matavz was de laatste speler die zich meldde in de zoekenboeg nadat hij zondag tegen Vitesse uitviel met een gebroken kuitbeen. "Het zijn stuk voor stuk enorme tegenvallers", vervolgt Slutsky. "Maar het heeft niets met de trainingsmethodes te maken of de zomercampagne. We trainen de laatste weken juist erg rustig en relaxed, om iedereen optimaal fit te hebben. Het is nu letterlijk kijken wie er beschikbaar zijn. Veel keus is er in elk geval niet. We zitten zwaar in de problemen."