Van Poppel na indrukwekkende sprint winnaar Memorial Frank Vandenbroucke

Danny van Poppel heeft in België de Memorial Frank Vandenbroucke gewonnen. De renner LottoNL-Jumbo trok in de laatste kilometer in Binche zo hard door dat niemand de Nederlander kon volgen. Aan de finish had Van Poppel een ruime voorsprong op de Belgen Yves Lampaert en Oliver Naesen.

Het was in de wedstrijd van 197 kilometer lang wachten tot de juiste kopgroep wegreed en de ruimte kreeg van het peloton. Uiteindelijk waren Quentin Jauregui, Clément Orceau, Tom Devriendt, Dimitri Peyskens, Cedric Raymackers en Lennert Teugels de gelukkigen. Meer dan drie minuten kregen ze niet van het peloton.

Quick-Step Floors besloot vroeg de koers open te breken door het in waaiers te trekken. Dat had voor de Belgische ploeg het gewenste resultaat. Het peloton brak in meerdere delen en uiteindelijk ontstond er een kopgroep van tien renners met daarbij twee renners van Quick-Step Floors: Zdeněk Štybar, Yves Lampaert. Ook Sander Armée, Stijn Vandenbergh, Arnaud Démare, Maarten Wynants, Timothy Dupont, Ludwig De Winter, Benjamin Declercq en Christophe Laporte waren vooraan van de partij.

De winnaar leek vooraan te zitten, doordat de kopgroep al snel opliep naar de minuut. Štybar vond het toch niet snel genoeg gaan en ging er solo vandoor. In het peloton nam LottoNL-Jumbo de leiding en al snel liep de voorsprong van de Tsjech terug. Bij het ingaan van de slotkilometer werd de renner van Quick-Step Floors dan ook teruggepakt door het peloton. Van Poppel ging vervolgens vroeg aan op de oplopende kasseistrook en won met overmacht de Memorial Frank Vandenbroucke.

Voor Van Poppel was het zijn derde zege van het seizoen. Eerder won de 25-jarige Nederlander ook al Halle Ingooigem en wist hij de openingsetappe van de Ronde van Valencia te winnen. Voor LottoNL-Jumbo is het alweer de 32ste seizoenszege van het seizoen.