MLB: Divisietitels voor Brewers en Dodgers, jacht op World Series kan beginnen

De laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de honkbalcompetitie MLB zijn nu écht gespeeld. Maandag stonden nog twee duels op het programma om de divisietitels in de National League Central en West te vergeven.

De Chicago Cubs speelden thuis tegen de Milwaukee Brewers met de Central-titel als inzet. Anthony Rizzo sloeg namens de Cubs wel een homerun, maar dat mocht niet baten: de Brewers, waar Jonathan Schoop niet tot een honkslag kwam, wonnen met 1-3 en pakten hun eerste divisietitel sinds 2011.

De strijd om de titel in de NL West ging tussen de Los Angeles Dodgers en de Colorado Rockies. Homeruns van Cody Bellinger en Max Muncy brachten de Dodgers een 4-0 voorsprong. Closer Kenley Jansen gaf in de laatste inning nog wel twee runs toe voor de Rockies, maar de Dodgers wonnen het duel alsnog met 5-2 en pakten zo voor het zesde jaar op rij de divisietitel.

Dinsdagnacht beginnen de play-offs om 02.00 uur met de National League Wild Card Game tussen de Cubs en de Rockies. Een dag/nacht later, wederom om 02.00 uur Nederlandse tijd, spelen de New York Yankees en Oakland Athletics om de Wild Card in de American League. Beide duels zijn live te zien op FOX Sports, zoals het grootste deel van de play-offs.