Jongen schuift stroomdraad in piemel, laser nodig voor verwijdering

Een 18-jarige jongen uit India is ietwat hardleers. Al meerdere malen schoof de jongeman de nodige troep in zijn jongeheer, maar dit keer maakte hij het wel erg bont: hij propte een flink stuk stroomdraad zijn plasbuis in en alleen het schrijven daarvan doet uw redacteur al pijn.

Zoals te lezen is in het toonaangevende BMJ Case Reports had de tiener toch wat moeite met plassen en gecombineerd met de pijn in zijn blaasstreek besloot hij toch maar even een bezoekje aan het ziekenhuis te brengen. Daar weigerde hij aanvankelijk te vertellen wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn, maar uiteindelijk ging hij toch overstag: hij had stroomdraad naar binnen geschoven, want dat leek hem wel opwindend.

De draad had door de samentrekkingen bij het urineren inmiddels zijn blaas bereikt en was daar helemaal opgerold. Het lukte artsen niet om het ding er zomaar weer uit te trekken en dus moest men gebruik maken van een sterke laser, die doorgaans gebruikt wordt voor prostaatproblemen. De draad werd ermee in stukken gelaserd, waarna de stukken er één voor één uitgehaald konden worden.

De jongen kon binnen een dag weer naar huis, een wijze les rijker. Voor wie die les nog niet helemaal snapt: je piemel is niet gemaakt om stroomdraad naar binnen te schuiven. Dat je het even weet.