Volleybalsters winnen ook van Kameroen op WK

De Nederlandse volleybalsters hebben ook de derde groepswedstrijd op het WK volleybal gewonnen. In Yokohama was Oranje met 3-0 (25-16, 26-24, 25-18) te sterk voor Kameroen.

Bondscoach Jamie Morrison gaf in het duel met Kameroen basisspeelsters Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën rust. Daardoor kreeg Celeste Plak haar kans en die pakte ze met beide handen aan. De 22-jarige volleybalster werd topscorer met 23 punten.

Alleen in de tweede set had Nederland het moeilijk met Kameroen. Het Afrikaanse land, dat voor het eerst in de historie een wedstrijd wist te winnen, kwam met 5-9 voor, maar Oranje herpakte zich en won de set alsnog. In de eerste set en derde set had de ploeg van Morrison geen problemen met Kameroen.

Oranje begon het WK goed met overwinningen op Duitsland (3-1) en Japan (3-2) en staat met de overwinning op Kameroen op de eerste plaats in poule A. De beste vier landen uit de poule gaan door, waarbij de resultaten uit de eerste ronde blijven meetellen. Nederland speelt woensdag tegen Argentinië, een dag later is Mexico de laatste tegenstander in de eerste groepsfase.

Hoogtepunten Nederland - Kameroen (bron: YouTube)