Herlings sluit WK-seizoen af met winst

Jeffrey Herlings heeft op het circuit van Imola de MXGP van Italië gewonnen. De kersverse wereldkampioen won beide races.

Als winnaar van de kwalificatierace op zaterdag mocht Herlings in de eerste race van pole vertrekken echter Alessandro Lupino en Tim Gajser waren hem te snel af. De Italiaan kon echter niet lang van zijn eerste plaats genieten want in de tweede ronde kwam hij ten val. Gajser nam de leiding over maar moest zich snel gewonnen geven aan Herlings. De 24-jarige crosser reed vervolgens eenvoudig naar de winst. Als gevolg van een val op zaterdag stond Antonio Cairoli in beide races niet aan de start.

In de tweede race pakte Herlings wel direct de leiding en reed solo naar de zege hierdoor was hij zeker van de Grand Prix-overwinning. In totaal heeft de Brabander nu 84 GP-zeges behaald in zijn carrière.

Volgend weekend staat de Motorcross of Nations op het programma. Het wereldkampioenschap voor landenteams wordt verreden op het circut van Red Bud in Amerika. Voor Nederland staan Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen aan de start.