FOK! Wat een weer: bewolking en buien

Vanochtend trekken er vanaf zee buien over het land. Tussen de buien door laat de zon zich af en toe zien. Vanmiddag en vanavond neemt de activiteit van de buien af en de middagtemperatuur ligt rond 13°C. De wind draait boven land van west naar noordwest en wordt matig. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de noordwestenwind krachtig en vooral vanmorgen af en toe hard. Daar kunnen tijdens buien bovendien windstoten voorkomen tot ongeveer 70 km/uur. Vanavond neemt de wind af en draait boven land naar west.

Komende nacht neemt de bewolking van het noordwesten uit toe en tegen de ochtend gaat het in het noorden en westen af en toe regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het oosten tot 12°C aan de kust. De wind draait naar een zuidwestelijke richting en is boven land zwak tot matig. Aan de kust neemt de wind in de loop van de nacht toe naar vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied naar krachtig.

Dinsdag overdag is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. In de middag wordt het in het westen en noorden overwegend droog en klaart het wat op. De middagtemperatuur ligt rond 15 °C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig en in het noordelijk kustgebied enige tijd hard. In de loop van de middag draait de wind naar west tot noordwest en neemt aan de westkust wat af. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Het prachtige Hindoe tempelcomplex van Prambanan, niet ver van Jogjakarta, op Java (Foto: Blind_guardian)
Het prachtige Hindoe tempelcomplex van Prambanan, niet ver van Jogjakarta, op Java (Foto: Blind_guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!