Plak slaat beslissend punt binnen tegen Japan op WK

De Nederlandse volleybalsters hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd op het wereldkampioenschap gewonnen. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison was na een zenuwslopend duel in vijf sets te sterk voor gastland Japan: 27-25, 16-25, 28-26, 19-25 en 15-13.

Gemakkelijk ging het tegen de thuisfavorietes, zoals te verwachten viel, niet. Nederland keek in de eerste set lang tegen een (ruime)  achterstand aan, maar boog die nadelige marge in het slot om en won de set met 27-25. Ook in het tweede bedrijf liep Japan snel weg, maar nu was er na 21-10 geen houden meer aan. 

Met Britt Bongaerts op de plaats van Laura Dijkema pakte Oranje na verlenging de derde set (28-26). Opnieuw slaagde Oranje er echter niet in de goede lijn door te trekken. De vierde set ging opnieuw met ruim verschil naar Japan: 19-25. 

In de beslissende vijfde set liep Nederland na 9-9 weg en leek de wedstrijd bij 14-9 beslist, maar de Japanse vrouwen maakten het nog spannend door vier punten op rij te pakken. Oranje hield het hoofd koel.  Met een harde klap van Celeste Plak trok het Nederlands team alsnog aan het langste eind.

De volleybalsters begonnen het WK zaterdag met een zwaarbevochten overwinning op Duitsland: 3-1. Oranje speelt maandag om 9.10 uur Nederlandse tijd haar derde groepswedstrijd tegen Kameroen.