Ronaldo helpt Juventus met drie assists langs Napoli

Cristiano Ronaldo heeft zaterdagavond met drie assists een grote bijdrage geleverd aan de 3-1 winst van Juventus op Napoli. In Turijn wachtte Juventus de zwaarste uitdaging tot nu toe, maar ook de zevende competitiewedstrijd werd winnend afgesloten. Titelconcurrent Napoli schoot uit de startblokken, maar kon de sterke openingsfase geen passend vervolg geven tegen La Vecchia Signora.

Dries Mertens was na tien minuten spelen al verantwoordelijk voor de openingstreffer en dat was op dat moment verdiend te noemen. Hij kreeg de bal uitstekend aangespeeld van José Callejon en de Belgische aanvaller bleef kalm in de afronding.

Juventus ging meteen in de tegenaanval en een snelle gelijkmaker was mogelijk als Ronaldo en Giorgio Chiellini iets scherper waren geweest. Na iets minder dan een half uur spelen kwam de Turijnse goal er alsnog via Mario Mandzukic. De Kroaat knikte een perfecte assist van Ronaldo binnen en zag daarna Emre Can, Cancelo en Paula Dybala nalaten om Juventus al voor rust op voorsprong te zetten.

Mario Rui zette er kort voor rust een kans tegenover, maar de bezoekers zouden in het duel niet meer tot scoren komen. Juventus wel: kort na rust raakte Ronaldo de paal en was het wederom Mandzukic die de goal aan kon tekenen. Daarna kon het duel beide kanten op als Napoli beter met haar kansen omsprong.

Juventus stond het laatste half uur met een man meer (tweede geel Rui) en had moeite om dat goed uit te spelen. De bezoekers kregen kansen, zagen Wojciech Szczesny meerdere keren een gelijkmaker voorkomen en incasseerden een kwartier voor tijd de genadeklap van Leonardo Bonucci. De verdediger was het eindstation van een ingestudeerde corner vakkundig werd doorgekopt door Ronaldo. Hij had zelf ook nog kunnen scoren, maar liet dat na. Toch was hij met drie assists de man van de wedstrijd voor de onbetwiste koploper van de Serie A.