Volleybalsters beginnen WK met zege op Duitsland

De Nederlandse volleybalsters zijn het WK volleybal in Japan begonnen met een zege. In Yokohama won Oranje moeizaam in vier sets van Duitsland: 22-25, 25-21, 25-22 en 32-30.

In de eerste set maakte Nederland veel fouten en daar maakte de Duitse volleybalsters dankbaar gebruik van. Duitsland won de set met 22-25. In de tweede set kwam Oranje wel sterk uit de startblokken. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison liep vroeg in de set uit naar een ruime voorsprong, maar die werd net zo makkelijk weggeven in het vervolg van de set. In het slot pakte de Nederlandse volleybalsters toch weer een mooie voorsprong en gaf deze niet meer weg.

Ook in de derde set speelde Nederland slordig. Ondanks dat het lang spannend bleef in de set wist Oranje die toch winnend af te sluiten, mede dankzij het sterke spel van Lonneke Slöetjes. In de vierde set leek de winst te gaan naar Duitsland. De Duitse ploeg kreeg vier setpunten in de set, maar konden het niet afmaken. Bij 31-30 wist Slöetjes haar 36ste punt van de wedstrijd binnen te slaan en won Oranje in vier sets van Duitsland.

Nederland speelt zondag de tweede groepswedstrijd. Om 12.40 uur (Nederlandse tijd) is gastland Japan de tegenstander.

In dezelfde poule als Nederland wist Kameroen ook hun eerste wedstrijd van de poule te winnen. Kameroen won met 1-3 (25-17, 23-25, 16-25, 21-25) van Mexico en is daarmee het eerste Afrikaanse land dat een overwinning boekt op een WK volleybal voor vrouwen.