Sterke 4e plek Verschoor in GP3, eerste zege Pulcini

Leonardo Pulcini heeft zijn eerste overwinning in de GP3 binnen. De Italiaan was in de hoofdrace in de olympische straten van Sochi van start tot finish de beste. Richard Verschoor sloot pas zijn vijfde race in de GP3 af op een bijzonder fraaie vierde plek.  

De poleposition was in principe voor Nikita Mazepin, maar de Rus werd wegens het overschrijven van de track limits in de kwalificatie teruggezet naar de achtste plek op de grid, achter Richard Verschoor. Leonardo Pulcini nam zo de pole over en verdedigde zijn eerste plek met succes in de eerste bochten, waar Callum Ilott hem aanviel.

Verschoor kon zijn positie vasthouden, hoewel hij de zevende plek wel even af moest staan aan Simo Laaksonen, die hij daarna weer terug kon pakken. Voorin had Ilott flinke problemen: Anthoine Hubert kwam er voorbij naar de tweede plek en ook de zeer sterk naar voren komende Mazepin verschalkte de Brit, waardoor Mazepin al op plek drie lag - waarbij hij eerder in de race wel twee man aan de binnenkant van de bocht inhaalde, maar de thuisfavoriet kreeg er geen straf voor.

Giuliano Alesi kon Ilott ook passeren en de Brit was nog voor de helft van de race ook al kansloos tegen Verschoor, die op zijn beurt dan alweer zeer knap de vijfde plek van Alesi over wist te nemen. Daarmee was het voor de 17-jarige Nederlander nog niet voorbij, want ook Jake Hughes van het topteam ART moest eraan geloven. 

Teamgenoten en titelconcurrenten Hubert en Mazepin vochten in de laatste twee ronden volle bak om de tweede plek, ruim achter leider Pulcini en voor Verschoor. Daarbij ging Hubert in de slotronde in de fout, waardoor Mazepin als tweede kon eindigden. Verschoor kwam zo nog vlak achter kampioenschapsleider Hubert te rijden, maar hij kon de Fransman net niet verschalken en eindigde op een zeer knappe vierde plek.