Bokser Smith wint Super Series en wereldtitel na harde counter

In het Saoedi-Arabische Jeddah is vrijdagavond de eerste editie van de World Boxing Super Series afgerond. Oleksandr Usyk won eerder al de titel in het cruisergewicht, dit keer werd gevochten om de titel in het supermiddengewicht (-76,2kg).

In de ring stonden twee Engelsen: George Groves en Callum Smith. Groves was de regerend WBA-wereldkampioen, terwijl Smith - die in de halve finale Nieky Holzken versloeg - zijn eerste wereldtitelgevecht mocht vechten. De heren zouden in juli in Londen al in de ring stappen, maar een schouderblessure van Groves zorgde voor de nodige vertraging.

Aanvankelijk leek Groves in het gevecht nog altijd last te hebben van zijn schouder. De verdediging hing laag en Smith kon gecontroleerd de nodige tikken uitdelen. Toch kwam Groves naarmate het duel vorderde beter in zijn ritme, maar juist op dat moment, in de zevende ronde, ging het fout: Groves viel aan, Smith deelde een snoeiharde counter uit met zijn linker en enkele seconden later kon Groves alle kleuren van de regenboog ruiken.

Smith is nu de nieuwe wereldkampioen bij de WBA, maar in het supermiddengewicht zijn de titels verder wel flink verdeeld. De Amerikaan David Benavidez heeft de titel van de WBC, de Venezolaan José Uzcategui heeft die van de IBF - die hij vrijdagavond in Oakland overigens verdedigt - en de belt van de WBO is in handen van de Mexicaan Gilberto Ramirez.