Verstappen rekende niet op derde plek in tweede vrije training

Max Verstappen kende een zeer behoorlijke tweede vrije training voor de Grand Prix van Rusland. De coureur van Red Bull Racing eindigde na de tweede omloop, tot zijn eigen verbazing, op de derde stek.

"De derde plek is een beetje een verrassing, het ging beter dan verwacht", aldus de Nederlander na afloop. "De balans van de auto was goed. De banden zijn hier het lastigste punt: met hypersoft en ultrasoft waren de long runs, waar we ons meer op richten, niet eenvoudig. Dat moeten we nog analyseren. Maar de auto gedraagt zich prima en het is fijn dat we er vandaag goed bij zaten. We mogen niet klagen."

Morgenochtend volgt eerst nog een vrije training, waarna de kwalificatie van start gaat. Het is in elk geval zeker dat zowel Verstappen als ploeggenoot Daniel Ricciardo in het achterveld zullen starten, vanwege gridstraffen. Daardoor is nog niet duidelijk hoe het team de kwalificatie gaat aanvliegen.

Wat wel duidelijk is, is dat de banden snel zullen slijten tijdens de inhaalrace van zondag. "Het wordt niet heel eenvoudig. Als we de auto nog wat kunnen verbeteren, helpt dat. Normaal gesproken zijn we veel sneller dan de meeste teams, alleen Ferrari en Mercedes zijn sneller, dus een vijfde of zesde plaats moet te doen zijn."