Zwitser Hirschi wint wegwedstrijd bij beloften op WK wielrennen

Marc Hirschi heeft de wegwedstrijd voor beloften bij het WK wielrennen op zijn naam geschreven. De 20-jarige Zwitser, die onlangs een contract getekend heeft bij Sunweb, reed in de afdaling weg bij Bjorg Lambrecht en Jaakko Hänninen en kwam solo aan in Innsbruck. In een sprintje om de tweede plaats was Lambrecht net iets sneller dan Hänninen.

Op ruim 50 kilometer van de aankomst, na de tweede passage over de klim naar Igls, nam Zwitserland de koers in handen. De Zwitsers zaten met vier man mee in een kopgroep van zeven. Ondanks dat de kopgroep een mooie voorsprong had opgebouwd ten opzichte van het peloton reden de Oekraïner Mark Padun en de Zwitser Patrick Müller weg uit de kopgroep op veertig kilometer van de streep.

Bij het ingaan van de slotronde had het tweetal een voorsprong van een halve minuut op het peloton, waar de Belgen aan het werk waren in dienst voor hun kopman Lambrecht. De Belgen slaagde in hun opzet en op zeventien kilometer werden ze dan ook bijgehaald.

Lambrecht, Hirschi en Hanninen bleken uiteindelijk de sterkste te zijn en reden weg op de laatste klim. De drie kwamen gezamenlijk boven en hadden en voorsprong van twintig seconden op de eerste achtervolgers. In de afdaling die volgde liet Hirschi zijn daalkwaliteiten zien. De 20-jarige Zwitser bouwde een mooie voorsprong op in de afdaling en hield die vast tot aan de meet. Voor Hirschi is dit zijn tweede grote overwinning, in juli won hij ook al het Europees kampioenschap op de weg voor beloften.

De Nederlanders deden nooit mee voor een medaille. Pacal Eenkhoorn was op de dertigste plaats de beste Nederlander op meer dan vijf minuten van de winnaar.