Overvaller hobbywinkel meldt zichzelf na Opsporing Verzocht

Maandag 14 mei rond 17.50 uur overviel een man de hobbywinkel Pipoos op het Binnenwegplein in Rotterdam. De man meldde zich nadat de zaak met camerabeelden deze week verscheen in Opsporing Verzocht. De 47-jarige man uit Vlaardingen zit vast.

De medewerkster stond die bewuste dag rond 17.50 uur achter de kassa toen de verdachte de winkel binnenkwam. Hij liep direct naar de kassa en eiste dat het apparaat zou worden opengemaakt. Vervolgens pakte hij een groot mes en hield dit ongeveer 5 cm van het slachtoffer. Zij probeerde ondertussen de kassa open te maken, maar kreeg dit niet voor elkaar. Omdat de verdachte geïrriteerd raakte, probeerde hij uiteindelijk zelf de kassa te kraken met het mes.

Op dat moment vluchtte het slachtoffer naar het magazijn waar ook een collega van haar was. Vanuit die ruimte hoorden ze een hoop lawaai. Toen ze kort hierna gingen kijken, bleek de verdacht de winkel verlaten te hebben. Ze zagen dat de kassa omver was gegooid en alles van de balie op de grond lag. Er werd niets buitgemaakt.