FOK! Wat een weer: haal je trui maar weer tevoorschijn

Vanochtend is er eerst nog vrij veel bewolking en vooral in het zuiden en zuidoosten kan er nog lichte regen vallen. In de loop van de dag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en kan er zeer lokaal nog een bui voorkomen. Met maxima van 15 à 16°C is het beduidend frisser dan gisteren. De noordelijke wind neemt boven land toe naar matig en is langs de kust (vrij) krachtig.

Komende nacht zijn er vooral in de noordwestelijke helft van het land vrij veel wolkenvelden, elders zijn er brede opklaringen. Het is op de meeste plaatsen droog, al zou er in het noordelijk kustgebied nog een enkele lichte bui van zee binnen kunnen drijven. De minimumtemperaturen lopen uiteen van van 3°C in het zuidoosten tot 8°C langs de kust. De wind draait geleidelijk naar west en neemt af naar zwak tot matig, verder landinwaarts wordt de wind zwak en veranderlijk.

Zaterdag overdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met een graad of 15 à 16°C verandert er weinig aan de temperatuur. De zwak tot matige wind draait in de noordwestelijke helft naar een west- tot zuidwestelijke richting, in het zuiden en zuidoosten blijft de wind zwak en veranderlijk. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Avond in het Bromo nationaal park, Java (Foto: Blind_guardian)
Avond in het Bromo nationaal park, Java (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!