Man rent vliegtuig naar Amsterdam achterna

Amsterdam is kennelijk zo'n leuke stad dat een Ier die zijn vlucht dreigde te missen, donderdag de taxibaan op rende in een poging alsnog het vliegtuig te halen. Daar werd de 23-jarige Patrick Kehoe echter tegen de grond gewerkt, meldt The Journal.

Kehoe had met zijn vriendin een tripje naar de Nederlandse hoofdstad geboekt maar ze waren te laat bij de gate. Daar zagen mensen de man vervolgens op de ramen slaan om de aandacht van de vliegtuigcrew te trekken. Ondertussen vroeg hij opgewonden aan het grondpersoneel of ze de Ryanair-vlucht alstjeblieft konden tegenhouden.

Uiteindelijk rende hij naar buiten het asfalt op, en kwam zelfs zover als het taxiënde toestel. Toegesneld Ryanair-personeel tackelde hem daar en de arme Ier werd vervolgens door de luchthavenpolitie ingerekend.

Kehoe werd later op de dag voorgeleid en op borgtocht vrijgelaten. Bij het gerechtshof van Dublin had zich echter de nodige pers verzameld maar daar moest de man niets van weten. Dat maakte hij duidelijk door zijn broek te laten zakken en zijn achterste te laten zien.

Sommige Ieren vermoeden overigens dat er hier eigenlijk sprake is van een nieuwe instapstrategie die Ryanair uitprobeert. Daarbij zou het vliegtuig niet meer stoppen maar voorbij rijden terwijl passagiers de trap op moeten springen.