Barcelona onderuit tegen laagvlieger, ook Real lijdt eerste nederlaag

Barcelona heeft woensdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen laagvlieger Leganés verloor de regerend landskampioen.

Bij Barcelona ontbrak Luis Suárez in de basis en zijn plek werd overgenomen door Munir El Haddadi. De spits zag zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong komen. Na een heerlijke actie van Lionel Messi kreeg Philippe Coutinho de bal op de rand van het strafschopgebied en de Braziliaan schoot de bal vanuit de lucht raak. De Catalanen kwamen enkele minuten later ook bijna op 0-2, maar Messi schoot tegen de lat.

Zeven minuten na rust kwam Leganés op gelijke hoogte. Bij een voorzet vanaf de linkerflank van Jonathan Silva werd Thomas Vermaelen afgetroefd door Nabil El Zhar en de Marokkaan kopte raak. Een minuut later lag ook de 2-1 achter Marc-André Ter Stegen. Gerard Piqué schoof bij het uitverdedigen de bal in de voeten van Óscar Rodríguez en de huurling van Real Madrid schoot raak.

Trainer Ernesto Valverde greep in en bracht Suárez, Jordi Alba en Malcom voor El Haddadi, Vermaelen en Ousmane Dembélé. Leganés verdedigde met hand en tand, waar Barcelona in de slotfase de eerste nederlaag van het seizoen wilde voorkomen. Leganés slaagde in de opzet en verliet de laatste plaats in LaLiga, waar Barcelona de eerste nederlaag van het seizoen leed.

Ook Real Madrid moest een eerste nederlaag van het seizoen slikken. Op bezoek bij Sevilla werd de Koninklijke met 3-0 over de knie gelegd. André Silva was na ruim een kwartier in een tijdsbestek van vier minuten twee keer trefzeker, Wissam Ben Yedder zette nog voor rust de eindstand op de borden.