Vrouwen Ajax naar achtste finales Champions League

De vrouwen van Ajax hebben zich in de Champions League geplaatst voor de achtste finales. Thuis werd al met 2-0 gewonnen van Sparta Praag en woensdagavond werd het karwei in Tsjechië afgemaakt: 1-2.

De thuisploeg trok volop ten strijde en kreeg flink wat kansen in het eerste deel van de wedstrijd. Na een half uur leverde dat de openingstreffer op: Christina Burkenroad maakte het lamleggen van de Ajax-verdediging keurig af.

Coach Benno Nihom zag in de tweede helft echter dat zijn ploeg het al snel omdraaide. Vanity Lewerissa tekende vijf minuten na rust voor de gelijkmaker, twee minuten later zette ze Ajax zelfs al op voorsprong.

Sparta Praag kon er verder weinig meer tegenin brengen, waardoor de zege binnengehaald werd. De loting voor de volgende ronde wordt gehouden op 1 oktober, de wedstrijden worden gespeeld op 17 en 18 oktober en op 31 oktober en 1 november.

FC Barcelona had in de heenwedstrijd tegen het Kazachse Shymkert nog zeer verrassend met 3-1 verloren, maar dat werd met de nodige moeite hersteld. Kort na rust stond het 2-0, in de 90e minuut schoot Lieke Martens de beslissende 3-0 binnen.

Bayern München won in Servië al met 0-7 van Spartak Subotica, dus was er thuis weinig meer aan de hand. Lineth Beerensteyn opende de score en gaf later ook nog een assist, waardoor Bayern - met ook Jill Roord in de basis - een 4-0 zege kon boeken.