Spurs willen rond kerstdagen in nieuwe stadion

Mauricio Pochettino heeft goede hoop dat zijn ploeg Tottenham Hotspur op 25 december in het nieuwe stadion kan aantreden.

De club zou eigenlijk dit hele seizoen al in het nieuwe thuis spelen, maar de oplevering werd keer op keer uitgesteld. Nu wijkt de ploeg steeds uit naar het Wembley om thuiswedstrijden af te werken en de derde ronde van de Carabao Cup tegen Watford wordt zelfs in Milton Keynes afgewerkt, zo'n tachtig kilometer verderop.

De Argentijnse trainer hoopt dat hier snel een einde aan komt en geeft aan dat hij verwacht dat het voor de jaarwisseling geregeld is. "Ik heb er vertrouwen in dat het dit jaar gaat lukken", stelt hij tijdens een persconferentie. "Ik heb gesproken met Daniel (Levy, voorzitter, red.) en ik weet dat ze er hard aan werken om een oplossing te vinden."

Het knaagt aan hem dat zijn kwakkelende ploeg een thuisvoordeel mist, dus blijft Pochettino de druk erop houden bij de voorzitter. "Soms begint hij er zelf over en anders vraag ik er naar. Alleen is het soms lastig uit te leggen, maar we blijven hoopvol", aldus de Argentijn. "Het is mijn wens om voor Kerstmis in het nieuwe stadion te spelen."