NAC-supporters wachten spelersbus op na bekernederlaag

NAC Breda maakte geen beste beurt in de beker en draait ook in de competitie uiterst stroef. Supporters hebben daarom hun ongenoegen laten blijken.

Op beelden van Omroep Brabant valt te zien dat een groep fans zich heeft verzameld bij het trainingscomplex van De Parel van het Zuiden in Zundert. Er wordt vuurwerk afgestoken en er worden leuzen geroepen als ‘schaam je kapot’, ‘voetballen’, ‘wij willen bloed, zweet en tranen’, ‘Smulders, rot op’ en ‘Smulders, neem die rotzooi mee’.

Hans Smulders is sinds 2015 de technisch directeur van NAC. Maandag schreef BN De Stem nog dat er ‘geen enkel draagvlak’ meer is voor de beleidsbeslissingen van de bestuurder. “Smulders heeft van een trotse traditieclub, vijftig jaar Eredivisie, een onherkenbaar doorgangshuis weten te maken”, schreef de krant.

NAC vloog dinsdag uit de beker met een 2-0 nederlaag tegen RKC Waalwijk en in de Eredivisie bezet men na zes speelronden de zeventiende plaats. Van AZ, Excelsior, Feyenoord, Fortuna Sittard en VVV-Venlo werd verloren en enkel tegen De Graafschap werden er punten gepakt: 3-0. Komende zaterdag komt koploper PSV op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.