Basketballers Donar verliezen thuis in Champions League-kwalificatie

De basketballers van het Groningse Donar hebben in de tweede voorronde van de Champions League een achterstand opgelopen. De ploeg begon in het eigen MartiniPlaza met een nederlaag (67-72) aan het tweeluik tegen het Zwitserse Fribourg.

Groningen miste veel, maar coach Erik Braal zag dat de schade halverwege nog redelijk beperkt was gebleven: 32-33. Fribourg nam in het derde kwart tien punten voorsprong, maar Groningen vocht zich terug naar 61-61 met nog zes minuten te gaan.

Op dat moment gaven de Zwitsers echter weer gas met zeven punten op rij, wat de Groningse hoop leek te breken. Vrijdagavond volgt de return in Zwitserland, waar Donar net als in de eerste kwalificatieronde - thuis tegen Prishtina - een achterstand goed moet maken.

Groningen of Fribourg staat in de derde en laatste kwalificatieronde tegenover Sakarya uit Turkije, met wedstrijden op 1 en 4 oktober.