Bertens na lange dag door naar tweede ronde Wuhan

Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Wuhan. De 26-jarige Wateringse rekende in de eerste ronde af met de Zwitserse Belinda Bencic: 6-3, 4-6 en 6-2.

Bertens won zondag nog het toernooi van Seoul en moest daardoor een vliegreis maken in de ochtend. Na een reis van vijf uur kwam ze aan in Wuhan om in de avond in actie te komen tegen Bencic, de nummer 42 van de wereld.

In de eerste set kwam Bertens op één break voorsprong. Bencic kwam nog terug tot 3-3, maar op 4-3 in het voordeel van Bertens brak de Nederlandse opnieuw de service van de Zwitserse. Daarna serveerde de nummer elf van de wereld makkelijk de eerste set uit.

In de tweede set ging het gelijk op tussen beide speelsters. Op 5-4 in het voordeel van Bencic wist de 21-jarige Zwitserse de service op love te breaken van de Wateringse en pakte zo de tweede set. Bertens herpakte zich snel en kwam op een 2-0 voorsprong in de beslissende derde set, waarna de partij vanwege de regen werd onderbroken.

Aanvankelijk zou de partij morgen worden afgemaakt, maar de toernooileiding besloot het duel om half twaalf 's avonds lokale tijd alsnog te verplaatsen naar het overdekte centercourt. Daar wist Bertens haar voorsprong te behouden en op het vijfde wedstrijdpunt was het raak voor de 26-jarige Nederlandse.

Bertens komt dinsdag alweer in actie. Dan neemt ze het om 7.00 Nederlandse tijd op tegen Anastasia Pavlyuchenkova, de nummer 39 van de wereld. De Russische won zondag al haar eerste ronde van Anastasija Sevastova met 6-2, 6-3.