Giro d'Italia start in 2019 met klimtijdrit in Bologna

De Ronde van Italië vertrekt volgend jaar in de regio Emilia-Romagna. Op 11 mei 2019 begint de Giro d'Italia met een individuele tijdrit van 8,2 kilometer in Bologna. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

De individuele tijdrit van 8,2 kilometer kent een vlakke aanloop van zes kilometer en dan eindigt de eerste etappe op de klim van San Luca, een klim van twee kilometer met een gemiddelde van 9,7%, met uitschieters naar de 16 procent. De klim is ook altijd opgenomen in de Giro dell'Emilia, waar Robert Gesink in het verleden twee keer wist te winnen.

Profiel eerste etappe (Bron: Giro)
Profiel eerste etappe (Bron: Giro)

In de tweede week van de 102e editie van de Giro d'Italia keert het peloton terug naar de regio Emilia-Romagna. In de negende etappe staat er opnieuw een individuele tijdrit op het programma. Ditmaal is het parcours 34,7 kilometer lang en in de laatste twaalf kilometer moeten de renners vijfhonderd hoogtemeters overwinnen. De etappe eindigt in San Marino.

Profiel negende etappe (Bron: Giro)
Profiel negende etappe (Bron: Giro)

Ook de tiende etappe is bekendgemaakt op de presentatie. Dat is een etappe van 147 kilometer van Ravenna naar Modena over een vlak parcours, ideaal voor de sprinters.

Profiel tiende etappe (Bron: Giro)
Profiel tiende etappe (Bron: Giro)