'FC Groningen-doelman Padt aangehouden'

FC Groningen-doelman Sergio Padt is opgepakt door de politie, hij zou zich hebben misdragen in de trein tussen Groningen Europapark en Weener.

De keeper zou hebben zwartgereden, toen een conducteur hem wilde bekeuren werd de doelman zowel fysiek als verbaal agressief en sloeg onder meer een beveiliger, tijdens deze worsteling sneuvelde het horloge van de beveiliger.

Na het incident werd de trein stilgezet op station Kropswolde. De deuren van de trein bleven gesloten tot dat de politie arriveerde om de de keeper van Groningen aan te houden.

Ron Jans, de technisch directeur van FC Groningen, wil niet op het incident reageren: “Voor ik reageer wil ik weten wat er precies is gebeurd, daarvoor zal ik eerst met de betrokkenen moeten spreken en dat heb ik nog niet gedaan.”

Vervoerder Arriva bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden maar wil geen verdere details geven. Zowel Arriva als de politie doen onderzoek naar het voorval.

Update 11.30 uur
Padt zit nog altijd vast, zo meldt RTV Noord. De politie bevestigt dat een 28-jarige man uit Kropswolde vast zit op verdenking van mishandeling en belediging. De betrokken conducteurs hebben aangifte gedaan tegen de goalie van FC Groningen. 

FC Groningen laat weten pas met een reactie te komen als het alle feiten kent.

Update 14.58

Padt is weer op vrije voeten. De politie heeft de doelman verhoord en ziet geen reden om hem langer vast te houden.