Dubbelslag schansspringer Geiger in Zomer Grand Prix

Schansspringer Karl Geiger heeft tijdens de Zomer Grand Prix in het Roemeense Rasnov een dubbelslag geslagen. In het weekeinde stonden er twee wedstrijden op het programma en de 25-jarige Duitser won ze allebei.

Zaterdag pakte Geiger zijn eerste zege ooit in de Grand Prix. De Duitser was op de Roemeense schans flink wat beter dan de Pool Piotr Zyla en de Rus Evgeniy Klimov, die Dawid Kubacki uit Polen net van het podium hield. De Bulgaar Vladimir Zografski maakte de top-5 netjes vol.

Zondag was Geiger in de eerste ronde weer de beste en in de finaleronde pareerde hij de aanval van Klimov, die genoegen moest nemen met plek twee. Kubacki haalde met plek drie dit keer wél het podium, voor landgenoten Zyla, Kamil Stoch en Stefan Hula.

In het klassement staat de deze zomer zeer constant presterende Klimov stevig op de eerste plek, met alleen Stoch, Zyla en Geiger nog als concurrenten. Er staan nog twee wedstrijden op de kalender: Hinzenbach in Oostenrijk op 30 september en het Duitse Klingenthal op 3 oktober.

Geiger springt naar de winst (Bron: YouTube)