Seidl met overmacht naar eindwinst Zomer Grand Prix noordse combinatie

De winter begint er eindelijk weer aan te komen - de World Cup in het alpineskiën begint volgende maand al - en dus is het tijd om de zomerversies van de wintersporten af te sluiten. In het Sloveense Planica gebeurde dat met de Zomer Grand Prix in de noordse combinatie, de combinatie van het schansspringen en langlaufen.

De nummer elf van het World Cup-seizoen afgelopen winter, de Oostenrijker Mario Seidl, domineerde in Planica. Zowel zaterdag als zondag sprong hij een behoorlijke voorsprong bij elkaar op de schans, waarna hij op de rollerski's niet meer serieus bedreigd kon worden. Zondag kwamen de achtervolgers nog wel een beetje in de buurt, maar Seidl hield keurig stand.

De Noor Espen Bjørnstad pakte zondag de tweede plek door de Japanner Aguri Shimizu in de sprint te kloppen. Seidl's landgenoot Martin Fritz stond zaterdag met plek twee naast hem op het podium, met ook nog de Fransman Maxime Laheurte. De Fin Ilka Herola was de enige die Seidl nog serieus had kunnen bedreigen in het eindklassement, maar hij moest genoegen nemen met de achtste en vijfde plek.

Op 24 november gaat de World Cup van start in het Finse Ruka.