Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Dick Advocaat heeft bij zijn rentree in de Eredivisie met FC Utrecht een nederlaag geleden bij Feyenoord. In De Kuip werd het in de slotfase 1-0.

Advocaat keerde terug in een 4-3-3-opstelling en dat betekende dat Cyriel Dessers voor het eerst mei weer een basisplaats had bij de Utrechters. Oussama Tannane en Gyrano Kerk begonnen op de flanken.

Het duel in een kletsnatte de Kuip kwam moeizaam op gang, waarbij beide ploegen slechts enkele speldenprikjes uitdeelden. Halverwege de eerste helft werd Feyenoord voor het eerst echt gevaarlijk. Na een individuele actie schoot Robin van Persie voorlangs. De spits was binnen het half uur dichtbij de 1-0. Zijn schot werd gekraakt en Steven Berghuis stuitte enkele ogenblikken later op doelman David Jensen.

De Rotterdammers waren in die fase een stuk sterker en Willem Janssen kon voorkomen dat Van Persie gevaarlijk kon worden na een actie van Sam Larssen. Na 36 minuten kreeg de aanvoerder zijn vierde mogelijkheid. Berghuis sneed een voorzet perfect aan vanaf de rechterflank en Van Persie knikte centimeters naast.

Het begin van de tweede helft leek op de eerste, beide ploegen speelden slordig. Utrecht was de sterkere ploeg en kwam er in de uitbraak levensgevaarlijk uit, maar de aanval werd slechts uitgespeeld. Feyenoord werd na een uur spelen via Berghuis weer eens gevaarlijk. Hij trok vanaf de rechterflank naar binnen en krulde bal vervolgens naast. Het was voor Feyenoord de aanzet om aanvallend meer druk te zetten en de mee opgekomen Jeremiah St. Juste stuitte op David Jensen.

Na een uur spelen kwam Nicolai Jörgensen als invaller in het voor Jens Toornsta en de Deen kreeg een uitstekende kopkans om Feyenoord op 1-0 te zetten. Zijn inzet ging echter naast. De wedstrijd leek te eindigen in 0-0, maar in de 87ste minuut volgde de verlossing voor Feyenoord. Een voorzet van St. Juste werd door Van Persie binnengekopt. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst hield stand in de laatste minuten en komt daardoor na zes wedstrijden op dertien punten en bezet daarmee de derde plek. FC Utrecht staat met vijf punten veertiende.