NASCAR-coureur Busch start als laatste en wint in Richmond

Kyle Busch heeft op de Richmond Raceway de tweede race van de play-offs in de NASCAR Cup Series gewonnen. De bestuurder van de #18 vertrok wegens wat ongeoorloofde reparaties na de kwalificatie als allerlaatste, maar vocht zich knap naar voren. Eerder dit jaar liet Busch in Richmond al een verrgelijkbaar staaltje zien: in april vertrok hij als 32e en won hij óók. 

Het beeld van stage één was duidelijk: Martin Truex Jr reed vrijwel de gehele tijd op kop, waarbij alleen Kevin Harvick en Brad Keselowski hem konden volgen. Denny Hamlin ging nog bijna in de rondte na een onbesuisde actie van Ricky Stenhouse Jr, maar de ervaren Hamlin hield zijn auto wonderbaarlijk netjes op de baan en vermeed een caution.

Ook stage twee was niet echt enerverend. Truex domineerde opnieuw en won de stage opnieuw, wederom voor Harvick. Aric Almirola, Chase Elliott en Keselowski completeerden de top-5. Bij de pitstops na stage twee ging het even fout voor Truex: wegens een uncontrolled tire werd hij teruggezet naar de 20e plek, waardoor Elliott vanaf plek één kon beginnen bij de herstart.

Een prachtive save van Hamlin (Bron: YouTube)

Keselowski vocht zich langs Elliott, maar moest op zijn beurt toezien hoe de zeer sterk naar voren komende Kyle Busch de leiding pakte. Een goede 70 ronden voor het einde parkeerde Jeffrey Earnhardt zijn auto in de muur, met een caution als gevolg. Busch had de leiding stevig in handen en bij de herstart vertrok hij dan ook weer vanaf plek één, gevolgd door Keselowski en Harvick.

Keselowski weigerde zich gewonnen te geven en vocht zich 57 ronden voor het einde terug naar de leiding, voorbij Busch. Dat duurde niet heel lang, want na een fraai duel pakte Busch de leiding weer terug, terwijl ook Harvick voorbij ging aan Keselowski. De veteraan zette Busch in de slotfase ook nog flink onder druk, vooral wegens de aanwezigheid van wat achterblijvers, maar Busch hield het net vol en won, voor Harvick, Truex, Elliott en Almirola.

De volgende race, de derde en laatste in de eerste play-offronde, wordt gereden op de roval van Charlotte: de combinatie van de oval en de road course aldaar.