Schoonmaakster sticht brand om diefstal te verdoezelen

Wat doe je als je een stel iPads en een laptop gejat hebt uit het huis waar je schoonmaakt? Het huis in de hens zetten om te voorkomen dat de diefstal wordt ontdekt. Althans, zo dacht een 47-jarige schoonmaakster in het Belgische Mechelen. Nadat ze de spullen ontvreemd had, stak ze een matras op de bovenverdieping met lucifers aan en vernielde ze onder meer een televisie en de deur, om het op een inbraak te laten lijken. 

Omdat de vrouw als laatste werd gezien in de woning voor de brand uitbrak werd ze begin september opgepakt op verdenking van diefstal en brandstichting. Bij de brand ging de bovenverdieping volledig verloren, en de rest van de woning liep rook- en waterschade op. Volgens haar advocaat Dirk Jacobs heeft ze inmiddels een bekentenis afgelegd. Ze zou de diefstallen gepleegd hebben vanwege financiële problemen: "Het was nooit haar bedoeling om zoveel schade toe te brengen. Inmiddels beseft ze wat ze heeft gedaan en toont ze schuldinzicht", aldus Jacobs. 

De schoonmaakster zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden. Er wordt nog onderzocht of ze nog meer op haar kerfstok heeft. Volgens parketwoordvoerder Lieselotte Claessens is de vrouw op zeker te linken aan minimaal één andere diefstal: "Ook hier ging ze ervandoor met spullen en bracht ze beschadigingen aan om het te doen lijken dat er was ingebroken."