Van Gerwen en Suljovic naar halve finales CLoD

Michael van Gerwen staat in de halve finale van de Champions League of Darts. De Nederlander versloeg zaterdagavond in de groepsfase Daryl Gurney met 10-7. Daarmee boekte Van Gerwen zijn tweede groepszege en is daarmee verzekerd van een plek bij de laatste vier.

De Brabander schoot als een uit de startblokken en kwam direct 5-0 voor. Van Gerwen was er met zijn aandacht even niet bij, waar Gurney vervolgens handig gebruik van wist te maken. De Noord-Ier wist terug te komen tot 5-4. De nummer één van de wereld liet het niet zover komen en trok de partij met 10-7 naar zich toe.

Gary Anderson verloor eerder op de middag van Gurney, maar herstelde zich in het andere groepsduel tegen Dave Chisnall. De Schot won met 10-3 van Chizzy en heeft daarmee nog een kans op een plek in de halve finales. Zondagmiddag speelt Van Gerwen tegen Anderson en Gurney tegen Chisnall.

In de andere groep mag Mensur Suljovic zich al zeker wanen van een plen bij de laatste vier. Na een eerdere overwinning op Rob Cross wist hij ook Peter Wright te verslaan. De Oostenrijker was zowel op de finishes als scorend een klasse beter dan zijn Schotse tegenstander. Suljovic wierp een moyenne van ruim 105 punten per beurt, tegenover 102 voor Wright. The Gentle was daarnaast ook preciezer op de dubbels (10/23) dan Snakebite (7/26).

Cross heeft alsnog een kans op de halve finales te halen. Hij won zijn tweede wedstrijd met 10-8 van Whitlock. De Australiër is daarmee uitgeschakeld. Zondagmiddag zal Cross aantreden tegen Suljovic en Wright speelt tegen Whitlock. Zondagavond zijn vervolgens de halve finales en finale.