Liverpool en Manchester City winnen overtuigend

Liverpool en Manchester City hebben met overtuiging drie punten gepakt in de Premier League. Beide topclubs stelden de zege al snel veilig.

Liverpool, dat nu koploper is en nog geen punten heeft verspeeld, won met 3-0 van Southampton en die eindstand stond halverwege het duel al op het scorebord. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong toen Wesley Hoedt de bal namens The Saints knullig achter zijn eigen doelman kopte.

De eerste helft was nog niet halverwege toen Joël Matip de score uitbreidde. De Duitser kopte raak uit een voorzet van Trent Alexander-Arnold. In de slotseconden van de eerste helft maakte Mohamed Salah simpel de 3-0 nadat een prachtige vrije trap van Xherdan Shaqiri tegen de onderkant van de lat belandde.

Na de pauze creëerde Liverpool weinig en het bleef dus bij 3-0. Concurrent Manchester City zette ondertussen een fraaie score neer bij Cardiff City: 0-5. Sergio Agüero speelde zijn 300ste officiële wedstrijd voor The Citizens en hij opende de score na 32 minuten op aangeven van Bernardo Silva, die zelf drie minuten later de stand al op 0-2 bracht.

Ilkay Gündogan knalde met rechts de 0-3 ruststand op het scorebord en in de tweede helft kwamen er nog twee goals bij. Invaller Riyad Mahrez stond pas een paar minuten in het veld toen hij met links afrondde en in de slotminuten nam Mahrez ook het laatste doelpunt voor zijn rekening.