Vormer: "Ik kon een fan-tas-tisch contract krijgen in Saoedi-Arabië"

Ruud Vormer verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Club Brugge, maar hij kreeg ook een lucratieve aanbieding uit het buitenland.

Om welke club het ging, vertelt Vormer niet. "Ik kon een fan-tas-tisch contract voor drie jaar tekenen in Saudi-Arabië, leven en voetballen in Riyad", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Die club was bereid om een transferprijs te betalen aan Club. Zelf kwam ik zeer snel tot een akkoord met die mensen."

Club Brugge wilde de viervoudig Oranje-international niet laten gaan. "Toen heb ik heel erg getwijfeld wat ik zou doen. Ik heb lange gesprekken gevoerd met Roos, met haar ouders, met mijn ouders. Roos wilde niet dat ik ging. Het ene moment zei ik: 'Schat, drie jaar ballen, en we zijn klaar.' Maar even later dacht ik dan weer aan het mooie leventje hier - in een prachtige club waar iedereen mij waardeert, op tweeënhalf uur rijden van mijn ouders, Roos kan blijven werken... Dagenlang liep ik de dingetjes tegen elkaar af te wegen."

Uiteindelijk besloot de 30-jarige Vormer om tot medio 2022 bij te tekenen in Brugge. "Ik ben nog lang niet uitgekeken op Brugge, hoor." De middenvelder is inmiddels aan zijn vijfde seizoen bij de Belgische kampioen begonnen. Na zeven speelronden staat Club Brugge bovenaan met twee punten voorsprong op Genk