Bertens naar finale WTA-toernooi Seoul na winst op Sakkari

Kiki Bertens heeft zaterdag de finale bereikt van het WTA-toernooi van Seoul. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad was de 26-jarige Wateringse met 6-4, 6-2 te sterk voor de Griekse Maria Sakkari.

Bertens, nummer twaalf van de wereld, had het in het begin van de set moeilijk tegen Sakkari. Ze verloor meteen haar openingsservicegame, en ook haar tweede servicegame ging verloren. Bertens keek dan ook snel tegen een achterstand aan van 3-1, maar in het tweede geddelte van de eerste kwam de Nederlandse beter in het spel. Op 5-4 had ze ook haar eerste voorsprong te pakken en op het eerste setpunt op de service van Sakkari, nummer 32 van de wereld, was het raak voor de Nederlandse.

In de tweede set nam Bertens snel twee breaks voorsprong en gaf deze ook niet meer weg. Ze neemt het in de finale op tegen Hsieh Su-Wei uit Taiwan (nummer 29 van de wereld) of de Australische Ajla Tomljanovic (nummer 53), die later op de dag in actie komen.

Voor Bertens is het al haar vierde finale van dit jaar. won in april het graveltoernooi in Charleston en vorige maand won ze op hardcourt het toernooi van Cincinnati. In mei verloor ze de finale in Madrid op gravel.