NFL: Debuterende quarterback leidt Browns ťindelijk naar winst en gratis bier

De Cleveland Browns hebben gewonnen! Ja, het is echt waar: de Cleveland Browns hebben een zege binnen in de NFL. Dat is best wel bijzonder, want vorig jaar eindigde de ploeg met een historisch slecht record van 0-16....niet veel beter dan de 1-15 van het jaar daarvoor.

Sinds 24 december 2016 wonnen de Browns niet meer, maar in wedstrijd één lukte het dit seizoen bijna: tegen de Pittsburgh Steelers liet de ploeg gouden kansen liggen op een verrassende zege, waarna men uiteindelijk een vrij zeldzaam gelijkspel uit het vuur sleepte.

Vorige week werd op bezoek bij de New Orleans Saints verloren, maar de uitslag van 21-18 bood toch zeker wel wat hoop. Donderdagavond was het dan eindelijk zover en weer was het een spannende wedstrijd: de New York Jets werden over de knie gelegd, 21-17 voor de Browns.

De Jets begonnen een stuk beter en dankzij twee touchdowns van Isaiah Crowell kwam de ploeg op een 0-14 voorsprong. Browns-quarterback Tyrod Taylor ging weer niet zo best: welgeteld 4 van zijn 14 passes kwamen aan en hij werd ook nog eens drie keer neergehaald door de Jets-verdediging.

Op dat moment was het welletjes geweest: Taylor ging eruit, de jonge Baker Mayfield mocht zijn debuut maken. De quarterback werd dit jaar in de draft als eerste gekozen en de ogen waren dan ook op dé ster van het collegefootball gericht...zou hij zich staande kunnen houden?

En óf Mayfield dat kon. Hij rammelde de ene na de andere pass in een strakke lijn in de handen van zijn receivers, uiteindelijk kwamen maar liefst 17 van zijn 23 passes aan, bij elkaar goed voor een alleszins degelijke 201 yards. Dankzij twee field goals kwamen de Browns op 6-14 en dus was er hoop.

Aan het einde van het derde kwart gaf Mayfield de bal af aan Carlos Hyde, die zich door de verdediging heen de endzone in wist te beuken. Omdat de Browns 8 punten achterstand hadden koos men voor een 2-point conversion en een fraaie trick play zorgde voor de gelijke stand: Mayfield rende geniepig de endzone in, Jarvis Landry leverde een keurige pass af bij zijn quarterback en dus stond het 14-14.

De Jets kwamen dankzij nog een field goal weer op een 14-17 voorsprong, maar met twee minuten te gaan was het raak voor de thuisploeg. Mayfield gaf de bal opnieuw aan Hyde en die beukte zich opnieuw met succes door de Jets-verdediging: 21-14, de Jets kwamen niet meer terug en de winst was een feit.

Dat de Browns wonnen betekent ook dat er gratis bier was voor mensen in Cleveland. Bierbrouwer en NFL-sponsor Budweiser plaatste onlangs een aantal vergrendelde koelkasten vol bier in de stad, die geopend zouden worden als de Browns eindelijk wonnen. Proost!

Browns - Jets (Bron: YouTube)