Golfer Fisher schrijft geschiedenis met ronde van 59 slagen

Golfer Oliver Fisher heeft op de tweede dag van de Portugal Masters geschiedenis geschreven. De 30-jarige Engelsman liet een ronde van 59 slagen noteren en was daarmee de eerste speler op de Europese Tour die onder de 60 slagen bleef in een ronde.

Fisher begon uitstekend aan zijn ronde. Na zes holes stond hij al -6 voor zijn ronde, met vier birdies en een eagle. In het verloop van zijn ronde maakte hij nog zes birdies en geen enkele bogey en kwam uit op een ronde van 59 slagen op de baan van Vilamoura (par 71).

Sinds het begin van de Europese tour in 1972 werden negentien scorekaarten met een score van zestig slagen ingeleverd. Darren Clarke slaagde daar twee keer in. Bradon Stone was in juli bij het Schots Open de laatste speler die op 60 slagen uitkwam.

Fisher liep op de eerste dag een ronde van levelpar. Door zijn ronde van vandaag staat op een gedeelde eerste plaats met -12 voor het toernooi. De Engelsman, die pas de nummer 287 van de wereldranglijst is, staat heeft dezelfde score als zijn landgenoot Eddie Pepperel en de Australiër Lucas Herbert.