FOK! Wat een weer: lokaal een bui

Vandaag komt er lokaal een bui voor, mogelijk schijnt de zon vanochtend nog hier en daar door de sluierbewolking heen. Vanmiddag wordt de bewolking dikker en tegen of in de avond gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig.

Komende nacht is er veel bewolking. In de noordelijke helft is er kans op een bui, maar komen er ook enkele opklaringen voor. In de zuidelijke helft valt er af en toe lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk uit uiteenlopende richtingen.

Zondag gaat het in de loop van de ochtend in het zuidwesten en zuiden regenen. In de middag breidt het regengebied zich noordwaarts uit en regent het op veel plaatsen langdurig. Op veel plaatsen valt er 10-20 mm, in het uiterste zuiden mogelijk nog meer. Pas later in de avond trekt de regen weg. Van het noorden uit neemt de kans op een enkele bui dan wel weer toe, langs de noordkust kunnen daarbij (zware) windstoten van 70-80 km/uur optreden. De temperatuur komt in de middag op de meeste plaatsen niet boven de 13°C uit. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal noordelijk en neemt toe naar matig boven land en krachtig tot mogelijk hard langs de kust. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Uitzicht vanaf het balkon van...  (Foto: Spylacopa_68 )
Uitzicht vanaf het balkon van... (Foto: Spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!