Van Bommel: "Weinig met Ajax beziggehouden"

Mark van Bommel gaat zondag met PSV de strijd aan met concurrent Ajax. De coach heeft met belangstelling het duel van Ajax met AEK Athene gezien.

"Ik heb de wedstrijd gezien, het was een goede prestatie. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht. Ik heb tegen Barcelona wat nuances aangebracht, maar tegen Ajax gaan we ook weer ons eigen spel spelen", zei Van Bommel vrijdag op de persconferentie van PSV voor de kraker tegen de Amsterdammers.

Van Bommel benadrukt dat PSV zich niet te veel op de tegenstander wil richten. "Het was goed wat Ajax liet zien, woensdag. Maar ik heb me niet zoveel met hen beziggehouden afgelopen week." Na vijf speelronden in de Eredivisie hebben de Eindhovenaren twee punten voorsprong op Ajax.

In de vorige thuiswedstrijd van PSV tegen Ajax werden de Brabanders landskampioen. "De sfeer van de kampioenswedstrijd afgelopen jaar is onmogelijk te beschrijven. Ik hoop dat onze fans weer zoiets creëren. Ze kunnen er thuis een heksenketel van maken. Ik geniet ervan hoe ze de ploeg kunnen dragen. Bij goede en moeilijke momenten."