Tiendalli (32) zet punt achter carrière

Dwight Tiendalli heeft besloten om zijn profcarrière te beëindigen. De 32-jarige vleugelverdediger vindt het na veertien jaar mooi geweest.

Tiendalli speelde vorig seizoen voor Oxford United, waar zijn contract niet werd verlengd. Dat verbaasde de voormalige Oranje-international niet. "Nee. Ik zat daar een jaar en had niet het gevoel mijn niveau meer te halen. Ik moest eerlijk zijn voor mezelf. Bovendien, ik had andere interesses en niet altijd meer evenveel plezier in het voetbal. Ik ben niet iemand die doorgaat om het doorgaan", vertelt hij aan ELF Voetbal.

In het profvoetbal debuteerde Tiendalli in 2004 bij FC Utrecht en twee jaar later vertrok hij naar Feyenoord. Via Sparta (huur), FC Twente, Swansea City en Middlesbrough (huur) kwam de routinier vorig jaar dus in Oxford terecht. "Mijn zaakwaarnemer had zeker wat voor me kunnen doen, maar ik had daar geen zin meer in. Veel voetballers worden dan trainer, denken alleen voetbalgeoriënteerd. Ik wil graag verder kijken. Als ik straks zestig ben, wil ik zeggen dat ik dertig jaar profvoetballer was, maar me ook dertig jaar op zakelijk gebied heb ontwikkeld."

Vanaf nu gaat Tiendalli zich bezighouden met het begeleiden van spelers en hij heeft daarom een eigen bedrijf gestart. Het hoogtepunt uit zijn carrière was de gewonnen landstitel met FC Twente in 2010. "Naar mijn mogelijkheden heb ik het uiterste eruit kunnen halen. Ik ben kampioen geworden met FC Twente, heb de League Cup gewonnen met Swansea City, twee interlands gespeeld, pakte de Johan Cruijff Schaal, werd Europees Kampioen met Jong Oranje en bij veel clubs had ik een groot aandeel in de prestaties."