Eerland en Li door op EK tafeltennis

Tafeltennissters Britt Eerland en Li Jie hebben zich op het Europees kampioenschap in het Spaanse Alicante geplaatst voor de tweede ronde van de knock-outfase. 

Eerland won behoorlijk simpel van de Wit-Russische Alina Nikitchanka: 11-7, 11-2, 11-6, 11-6. Li, als tweede geplaatst, had het ook niet al te moeilijk met de Russin Anastasia Kolish: 11-1, 11-9, 11-2, 11-7. Eerland speelt in de volgende ronde tegen de eenarmige Poolse Natalia Partyka, Li neemt het op tegen thuisspeelster Zhang Xuan.

In het vrouwendubbelspel staan zowel Eerland als Li in de achtste finales. Eerland deed dat samen met de Tsjechische Dana Cechova, met wie ze met 4-1 te sterk was voor Ilka Doval en Rebekka Carlsen uit Noorwegen. Li speelt zoals gebruikelijk samen met de Poolse Li Qian, met wie ze de Oekraïnse dames Ganna Gaponova en Tetjana Bilenko met 4-1 uitschakelde.

Bij de mannen werd Ewout Oostwouder in de eerste knock-outronde met 1-4 uitgeschakeld door de Roemeen Ovidiu Ionescu. Samen met Tajko Gommers ging Oostwouder in het mannendubbelspel vervolgens onderuit tegen de Roemeen Hunor Szocs en de Hongaar Tamas Lakatos: 0-4. In het gemengd dubbel sneuvelden Eerland en Laurens Tromer in de achtste finales tegen de Zweden Mattias Falck en Matilda Ekholm: 1-3.